SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÖNNESTADS BOIF
Fotboll
Herrar

 
Referat: Skepparslövs IF - Önnestads Boll O IF Herrlag
SkepparslövsIF - Önnestad BOIF 1-2 (0-0)
2024-04-12 21:06

Andra omgången där vi ställdes mot Skepparslövs IF, en match vi visste skulle bli tuff av olika anledningar. 

En svårspelad plan, som ställde höga krav på det tekniska kunnandet. Vi försöker hålla oss till vår idé och intentionerna finns där men vi hotar för lite i sista tredjedelen. De spelar rakt, långt och direkt, tycker vi har bra koll på detta. Vinner första och andra boll då vi är aktiva i detta arbete. Offensivt är vi statiska, detta innebär svårigheter i vår uppbyggnad och vi stressar i de avgörande passningarna.
Bägge lagen skapar några lägen men första halvlek sluta rättvis oavgjort. 


Bra start på andra halvlek, bra tålamod och vi använder våra verktyg rätt. Efter en höra är vi hetast i deras box och trycker distinkt in 1-0. Vi har bra koll på händelserna, plockar upp deras långa spel bra och är trygga defensivt. Tyvärr släpper vi till några hörnor och på en av dessa går bollen direkt i mål till deras kvittering. Killarna vill mest, visar underbar karaktär och skapar möjligheter till ett ledningsmål. Med ett par minuter kvar jobbar vi hårt i vårt presspel, vinner boll och rullar behärskat in 2-1. 

 

⚽️Julle

⚽️Rodi

👟Lowe

👟Fille

 

Jag och spelarna vill tacka ÖBI ULTRAS och övriga supportrar för Ert stöd ikväll 👊😃

 

Referat: Önnestads Boll O IF Herrlag - Tollarps IF
Önnestad BOIF- Tollarp IF 4-2 (1-1)
2024-04-07 19:49

En typisk premiärmatch de första 45 min, lite nervösa lag och krampaktigt spel från vår sida. 

Vi agerar stressigt och tar fel beslut i avgörande lägen offensivt som defensivt. 
Tyvärr lockas vi in i deras spelidé, blir för direkta och långa. Innebär att vi tappar kontakten mellan våra lagdelar och får svårt att kombinera oss fram. 
30 minuter in agerar vi hetast i offensivt straffområde, där vi efter ett fint inlägg och avslut trycker in en retur. Ledningen blir dock inte långvarig då vi drar på oss en straff efter en hörna. Tollarp kvitterar och vi har med oss 1-1 in i paus. 

Tollarp gör snabbt 1-2 i inledningen av andra efter att vi agerat passivt i eget straffområde . Vi svarar upp bra och härifrån är vi klart det bättre laget. Samtidigt som vi uppträder med mer lugn, visar mer tålamod skapar detta problem för Tollarp. Vi trycker ner dom och hotar mer genom delaktighet mellan våra lagdelar. Kvitteringen kommer efter ett fint anfall längs höger kanten där vi avslutar distinkt. Killarna är inte nöjda utan fortsätter kliva på, vinna dueller och andra bollar. Presspelet ger utdelning med 15 minuter kvar, bollvinst i offensivt straffområde, snabb pass och behärskat avslut fram till 3-2. 
Vi pulserar händelserna, stänger deras uppspel och ligger kompakta som enhet. Med några minuter kvar vinner vi en duell och avancerar snabbt offensivt och avslutar fint till 4-2.

Detta blir även slutresultatet och vi tar välförtjänt tre viktiga poäng i seriepremiären.

 

⚽️Neo 2

⚽️Rasmus

⚽️Lowe

 

👟Noffe

👟Julle

👟Bled

Referat: Önnestads Boll O IF Herrlag - Vilan BOIS
Önnestad BOIF- Vilan BoIS 6-0 (1-0)
2024-03-30 21:22

Önnestad BOIF - Vilan BoIS 
6-0 ( 1-0)

Med en vecka kvar till seriepremiären genrepade vi mot Vilan BoIS, som även de spelar i div 6 (NÖ A).

Inför matchen tryckte vi på att det är prestationen vi är ute efter idag, vi vill arbeta efter de mönster vi eftersträvar såväl offensivt som defensivt.

1:a Halvlek
Killarna tar tag i det direkt, vi är trygga med boll och erbjuder alternativ över zonerna. 
Detta innebär att motståndarna får jobba hårt utan boll och de få gånger de äger boll, vinner vi snabbt den tillbaka. Vi skapar flera bra möjligheter, har fyra ramträffar och deras Mv räddar ett par avslut. Med ett par minuter kvar av halvleken hittar vi igenom och avslutar fram till ledning 1-0. 

I paus lyfter vi vad som behövs förbättras och killarna tar det med sig ut till sista 45. 

2:a Halvlek 
Ett högre bolltempo, resolutare duellspel och noggrannare passningsfötter resulterar snabbt i utökad ledning. 
Bollvinsterna sker högre upp, vilket innebär att vi inte ger Vilan möjlighet till att vila med boll. Killarna varierar anfallsspelet och vi hotar från flera olika positioner. 
Efter en bra slagen hörna (en av många), är vi hetast in i situationen och trycker in 3-0. 
Vi fortsätter vara framåtlutade, utan att ge avkall på det defensiva arbetet och fem minuter senare hittar vi igenom på nytt och utökar ledningen. 
Strax därefter vinner vi snabbt boll  och är direkta i vårt anfallsspel och friställer spelare fram till 5-0. 
Stabil ledning med 15 minuter kvar, vi blir lite ivriga och stressar i de avgörande passningarna. Fullt förståeligt men vi borde agera lite lugnare och äga boll under längre perioder. Med fem minuter kvar löper vi igenom och fastställer slutresultatet till 6-0. 

+ defensiva arbetet i 90 min
+ våra fasta situationer  
+ kreativa offensivt


Detta tar vi med oss in i veckan samt slipar på det som skall upp ett par snäpp. 

⚽️
Neo 2
Isak 1
Noffe 1
Rudi 1 (provspelare)
Kevin 1 (provspelare)

👟
Lowe 3
Wiggo 1
Rudi 1 
Noffe 1

Referat: IFK Knislinge  - Önnestads Boll O IF Herrlag
Knislinge IF - Önnestad BOIF 2-2 (0-2)
2024-03-23 21:39

Träningsmatch mot Knislinge IF

1:a halvlek 
Det startar lite böljande, vi vill kontrollera spelet genom bollinnehav medans motståndarna  spelar rakt och direkt. Vi löser deras längre bollar mycket bra, vinner första boll och tar hand om andra bollen. Detta genom att vi är aktiva och påkopplade i det defensiva arbetet, solida centralt och bra kommunikation mellan de lägre lagdelarna. 
Offensivt arbetar vi oss fram genom de mönster vi eftersträvar, fina kombinationer leder fram till vårt ledningsmål. Vi har full kontroll på händelserna, vi är tålmodiga i vår uppbyggnad, dock lite snabba i att sätta avgörande pass vilket innebär bolltapp. Stark defensiv gör att vi äger boll och kan spela runt motståndet. 
En vunnen frispark, snabbt agerande, djupledslöpning och vi gör 0-2. Gott att se dessa detaljer, hota motståndet när de agerar passivt. 
Vi går till paus med ledning 0-2, detta efter bra genomförda 45 minuter. Precis som vi vill uppträda, agera och spela. 

2:a halvlek
Vi pratade i paus att de skulle bli än mer direkta i sitt spel, lyfta långt och arbeta hårt på andra boll. Tyvärr blir vi som  enhet lite tagna av detta, vi tappar i aggressivitet men framförallt vårt egna spel. Vi lockas in i deras idé, med att snabbt lyfta långt och hoppas på det bästa. Detta innebär förutom att vi tappar vårt egna spel, att vi bli långa mellan våra lagdelar och går svårt att spela oss fram/igenom press/lagdelar. 
Knislinge hittar en reducering pga att vi slarvar i eget uppspel och ges än mer motivation. Bara ett par minuter senare står vi passiva på en längre boll, vi räddar första avslutet men returen hittar fram till en fristående motståndare och det är kvitterat 2-2. 
Tycker vi rycker upp oss sista 10 minutrarna, hittar lite nästan lägen och ett par fasta situationer som kunde gett positiv utdelning. 

+ bollinnehavet
+ spelidén 
+ tillsammans är nyckeln

 

⚽️ Lowe 2

👟Neo

👟Rasmus 

Referat: Önnestads Boll O IF Herrlag - Fjälkinge IF DM
DM: Önnestad BOIF- Fjälkinge IF 0-1 (0-0)
2024-03-16 16:01

Sista gruppspelsmatchen i DM, Fjälkinge IF stod som motståndare. 
Vinst och möjlighet till fortsatt DM, det var förutsättningarna. 

1:a halvlek 
En väldigt oorganiserad start på matchen från bägge lagen, vilket påverkade oss mest. Vi slarvade med boll, positioner, aktivitet och fick arbeta mycket defensivt pga detta. 
Efter ca 15-20 min hamnar vi bättre, äger mer boll då fler spelare är aktiva och deltar. Vi sårar motståndet och hittar en handfull bra möjligheter till utdelning varav minst två skall ge utdelning. Fjälkinge skapar inte mycket framåt, men vi tvingas vid ett tillfälle till en stark räddning. 

Killarna är överens om vad som bör förändras till andra halvlek - vi är positiva och går ut med god känsla. 

2:a halvlek
Vi startar positivt, bättre fart på bollen genom aktiv rörelse över lagdelarna. Detta innebär att vi skapar flera bra möjligheter framåt, med bättre skärpa leder vi matchen. Vi har en boll inne som vinkas av för offside, rätt eller fel?!Vi fortsätter skapa men vid ett av dessa lägen, åker vi på en omställning som resulterar i 0-1.  
Det finns tid kvar för minst en kvittering, vi ändrar formation för att skapa än mer tryck offensivt. 
Fast vi inte riktigt hittar energin till forcering, har vi två mycket bra möjligheter till kvittering. 

Tyvärr vill det sig inte och matchen slutat med 0-1 förlust. 

+ skapar mycket offensivt
+ duellspelet
+ defensiven 

- skärpan i avsluten 
- första 15-20 min

 
Klubbsponsor