SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ÖNNESTADS BOIF
Fotboll
Herrar

 
Referat: Önnestads Boll O IF Herrlag - Skepparslövs IF
Önnestad BOIF - Skepparslövs IF 5-2 (1-1)
2024-06-19 22:22

Ny match, sista innan serien tar ett uppehåll och en möjlighet att studsa tillbaka till vinnarspåret. 

Vi startar piggt och med aggressivitet, trycker direkt ner gästerna och tar kontroll över matchinledningen. Efter fyra minuter slår vi en fin djupledspass där vi löper oss fria och behärskat lägger in 1-0. Killarna fortsätter därefter kontrollera händelserna och de skapar nya heta möjligheter, med bättre skärpa utökar vi vår ledning. Tyvärr tappar vi och ger bort kommandot till gästerna. Istället för att agera i vårt presspel, tillåter vi dom spela sina långa bollar och enkelt ta hand om andra bollarna. Detta resulterar i en kvittering efter 30 minuter och vi är inte alls på banan (som enhet) sista kvarten innan paus. 
Resultatet står sig halvleken ut, bra första 20-25 och inte alls godkända sista del av halvleken. 

I paus är det klart tydligt vad som behöver förbättras, fyra punkter att som lag ta med sig ut inför andra halvlek. 

Killarna visar från avspark att de tagit till sig direktiven, matchplanen sitter där och inställningen är den rätta. Efter 6-7 minuter tar vi oss fram längs kanten, slår ett bra inlägg samtidigt som vi fyller på bra i boxen, vilket stressar motståndaren fram till ett självmål. Istället för att dra oss tillbaka fortsätter vi trycka på, tryggheten bakifrån tillåter oss arbeta offensivt. 

Ett par minuter senare, vinner vi en frispark i bra läge. Denna förvaltas kalasfint och skruvas fint in i krysset.  Vi fortsätter var påkopplade, bra tålamod i vår uppbyggnad tillsammans med fin aktivitet mellan lagdelarna gör att vi vilar tryggt med boll. Efter 70 minuter vinner vi en ny frispark och återigen förvaltar vi den på bästa sätt, nästa n i samma maska som första. 
Bara ett par minuter senare, återigen efter en fin djupledspass med tajmad löpning, rundad målvakten fram till 5-1. 
Trots full kontroll tillåter vi Skepparslöv reducera med fem minuter kvar av matchen, därefter spelas tiden av och matchen slutar med vinst 5-2. 

Som vanligt vill vi tacka publiken och ÖBI Ultras för Ert fina stöd ikväll. 

⚽️Neo 3 

⚽️Wiggo 1

⚽️ självmål 

 

👟Julle 2

Referat: Tollarps IF - Önnestads Boll O IF Herrlag
Tollarps IF - Önnestad BOIF 1-0 (1-0)
2024-06-18 08:09

Inför dagens omgång stod tre lag på 17 poäng, så det var tre viktiga poäng som stod på spel. 

Inledningen av matchen tog hemmalaget hand om, de spelade väldigt rakt och tryckte ner oss de först 10 minutrarna. Under denna period hade de två bollar i virket, men vi lyckades städa undan båda returerna. 
Sakta men säkert tar vi över matchen, stabil defensiv tillsammans med kreativ offensiv gör att vi hittar fram till flera klara målchanser. Med större noggrannhet i dessa lägen, leder vi matchen men istället ges Tollarp energi få de fortfarande tillåts vara med resultatmässigt. 
Vi har full koll på deras långa bollar, vinner första och andra bollarna, men tyvärr bjuder vi på deras mål med fem minuter kvar av halvleken. 

Andra halvlek ser i stort sätt ut som första, vi är bollförande, håller ett bra bolltempo inledningsvis, bjuder inte på något bakåt och hittar fram till klara möjligheter offensivt. 
Tollarp krigar på bra, håller sig till sin matchplan över sina lagdelar - beröm till det. 
Dock skall vi med vårt spelövertag, skapade chanser vända på underläget och komma vinnande ur matchen. 
Under den sista 15 minuters perioden blir vi lite stressade, blir för raka vilket underlättar deras defensiv. 

Bortsett från uteblivna mål gör vi en bra prestation, defensivt som offensivt. Många poäng kvar att spela om och vi kommer fortsätta arbeta för att uppnå vårt mål för denna säsong. 

Referat: Everöds IF - Önnestads Boll O IF Herrlag
Everöds IF - Önnestad BOIF 4-4 (1-3)
2024-05-28 13:42

Dagens match spelades mot Everöds IF, ännu en motståndare med målsättning att ta ett kliv upp i seriesystemet. 

1a halvlek

Killarna inleder på ett fantastiskt sätt, enorm tydlighet i alla aspekter på plan. Under de inledande 20-25 minutrarna finns det bara ett lag på plan. Vi är kreativa, köpvilliga, obekväma och distinkta i våra avslut. 
1-0 kommer efter en fin djupledspass på fin tajmad löpning med fint avslut. Strax efter gör vi 2-0 efter fin kombination, enkelt inspel där vi lugn rullar in bollen.  Ett ytterligare ett fint anfall där vi först löser en svår situation, är vi påkopplade och sätter säkert 3-0. 
Everöd börjar här efter få tag i bollen, lyfter långt för att vinna andra bollar och på så sätt vinna mark. Detta resulterar efter en halvtimmes spel, ett inlägg som vi vinner dimper ner till en motståndare som får en fin träff fram till reducering 3-1. 
Detta står sig halvleken ut. 

2a halvlek

Denna hinner knappt börja innan Everöd reducerar igen, efter en duell vid vår halvmåne bönder sig deras spelare om och skickar iväg bollen. Otur för oss så blir det en perfekt båge över vår Mv och in i mål. 
Tycker vi reagerar klockrent på detta och hittar lite tillbaka in i matchen. 
Efter 60 minuter hittar vi igenom och är kyliga i avslutet fram till 4-2.

Detta står sig i ungefär 10 minuter då Everöd efter ett skott utifrån är först på returen och stöter in 4-3. 
Här ifrån är det mest kamp som gäller, möjligheter till att spela fotboll försvinner pga olika omständigheter, killarna står upp bra i detta och viker inte undan. 
Efter 90 minuters spel informerads vi om sex minuters tillägg, Everöd fortsätter som tidigare att lyfta långt och vinner till slut en hörna / som blir en trippelhörna. De två första städar vi undan men på den sista lyckas de kvittera och där efter blåser domaren av matchen. 

⚽️Rodi 2

⚽️ Lowe

⚽️ Neo

 

👟Fille

👟Isak

👟 Neo

👟Rodi

Referat: Önnestads Boll O IF Herrlag - Vinnö IF
Önnestad BOIF - Vinnö IF 4-1 (2-0)
2024-05-22 10:29

Derby på Önnevallen, vi välkomnade Vinnö IF - ett motstånd som gått bra i sina tre sista matcher. 

Vi inleder starkt och trycker direkt ner motståndet, efter knappt två minuter vinner vi en frispark till höger om deras box. Bra avvägd frispark där vi är hetast och nickar fint in 1-0. Killarna fortsätter enligt vår matchplan, vinner dueller, återerövrar boll och hotar kreativt framåt. Vi skapar flera fina möjligheter till att utöka vår ledning. Samtidigt är vi solida i vår def och tillåter inte Vinnö komma till några större chanser. 
Med 10 minuter kvar spelar vi oss fint igenom motståndet, bra påfyllnad i box och kan efter fin pass enkelt rulla in 2-0.

Detta står sig halvleken ut.

 

2 halvlek

Tyvärr hinner den knappt börja innan en Vinnö spelare, slå en boll på chans in i vår box - dålig kommunikation hör att den tar sig hela vägen in i mål. Reducerat till 2-1, lite luft till motståndet. Gänget tar det på rätt sätt, fortsätter på vår första halvlek och trycker ner Vinnö. Fina kombinationer skapar möjligheter och en kvart senare skjuter vi distinkt in 3-1. Därefter kontrollerar vi händelserna, fortsatt trygga bakåt som enhet. 
med några minuter kvar gör vi 4-1 efter en fin soloprestation som avslutas i famnen på våra underbara Ultras. 

⚽️Wiggo

⚽️Rodi

⚽️Isak

⚽️Neo

 

👟Neo 2

👟Arlind

Referat: Degeberga GoIF - Önnestads Boll O IF Herrlag
Degeberga GoIF - Önnestad BOIF 1-1 (0-0)
2024-05-09 09:36

Första halvlek

Bara efter ett par minuter kan man se hur matchbilden kommer se ut, två lag med helt olika spelidéer.  Killarna tar tag i matchen från start, visar tålamod i uppbyggnaden, fin aktivitet och varierade mönster offensivt. Defensivt har vi inga problem att lösa deras långa bollar, vinner första och andra boll och blir snabbt bollförande igen. 
Vi hittar igenom vid flera tillfällen och sett till de möjligheter vi skapar skall vi leda med två tre bollar i paus. Tyvärr är vi inte noggranna i lägena och vi går till paus efter mållösa 45 minuter. 

Andra halvlek 

Påminner mycket om den första, Degebergas försök till offensivt spel löses lätt av killarna. Bra ansvarstagande i detta spel, vilket gör att vi omgående kan fokusera på vår offensiv. Svårt med ytor framåt, motståndet kryper mer o mer ner mot egen box i sin defensiv. Tycker vi hittar vägar in och skapar möjligheter till välförtjänt ledningsmål. Länge ser matchen ut att sluta mållöst, trots bra spel och bra möjligheter från vår sida. Men i den 87:e minuten tar vi oss på nytt fint fram igen, denna gång längs högerkanten. Där slår vi ut vår gubbe, spelar fint in på mötande spelare som behärskat stöter in vårt ledningsmål. 
Men tyvärr, med ett par minuter senare tilldöms hemmalaget en lite tveksam frispark som leder fram till en dubbelhörna. Den första löser vi men på den efterföljande lyckas de nicka in kvitteringen vilket även blir slutresultatet. 


Ikväll är det vår oförmåga att sätta bollen i nät som straffar oss. Ser man till prestation är jag mycket nöjd, defensivt som offensivt. Vi är klart bättre i alla delar av spelet, ingen tröst ikväll men ett kvitto på att vi gör rätt. 
Stämningen i omklädningsrummet efter match är även ett bevis på vad killarna har för målbild. 

 
Klubbsponsor